CHIP TUNING - Beograd Srbija

Optimalna veza zabave i razuma danas se postiže povećanjem snage i obrtnog momenta motora. Cilj je poboljšanje performansi motora bez posledica.

Chip Tuning je proces modifikovanja fabričkog programa iz ECU (motorni računar).

U zavisnosti od modela i godišta proizvodnje automobila, postoji više tehnika, koje podrazumevaju i različite alate, za očitavnje fabričkog-originalnog programa iz ECU-a.

Kod vozila novije proizvodnje ceo postupak se odvija preko OBD dijagnostičkog konektora i na vozilu ne ostaje ni jedan trag da je bilo šta radjeno.

 

 

Kod pojedinih modela automobila neophodno je vadjenje računarske kutije i očitavanje programa iz eeproma-memorijskog čipa ili povezivanje na za to ostavljene tačke u računaru BDM ili BOOT MODE postupak.

Svaki od ovih zahvata su potpuno bezbedni za automobil i ne mogu izazvati nikakvo oštećenje na računarskoj kutiji..

Po našem mišljenju, ovako bi trebalo da izgleda prava optimizacija - razumno ali i značajno poboljšane performanse uz idealno prilagođenu potrošnju. U stanju smo da povećamo performanse svih vozila putem Chip Tuning-a.

Ovo ima i ekonomski aspekt za svakog ko se odluči na Chip Tuning, jer se potrošnja goriva smanjuje do 15%, u zavisnosti od vrste pogonskog goriva i stila vožnje.

TOP Call Now Button